spot_img
AcasăEconomieFord EcoSport produs la Craiova, comercializat în Europa


Ford EcoSport produs la Craiova, comercializat în Europa

Mini-SUV-ul produs la Craiova se va vinde în Italia, Spania, Franța, Germania și Marea Britanie, începand cu partea a doua a lunii ianuarie, potrivit Curierul Național.

Prețul diferă de la o țară la alta. În România, Ford EcoSport va fi mai ieftin chiar și cu 2.000 de euro față de alte state europene. Ford a început anul cu o producție de circa 200 de vehicule EcoSport pe un singur schimb, conform unor surse din fabrică, ceea ce însemnă că, în cele două ture care lucrează pe linia de producție, fabrica de la Craiova produce aproximativ 400 de mașini pe zi. Un calcul matematic simplu ne arată că pe poarta fabricii iese o mașină la fiecare 2 minute și 40 de secunde. Dacă se menține ritmul actual de producție, într-o lună s-ar produce circa 8.800 de vehicule la Craiova, dublu față de cât se producea pe vremea cand B-Max se afla în fabricație la Craiova. Concurența pe segmentul de mini-SUV-uri din aceeași categorie cu EcoSport este destul de mare în Europa, cei mai mari competitori ai modelului fabricat la Craiova fiind Opel Mokka, Suzuki Vitara, Nissan Juke, Renault Capture și altele.

Ford a lansat producția noului model EcoSport la Craiova în luna octombrie a acestui an, dar abia din noiembrie s-a trecut la fabricarea în masă a vehiculului, începând inițial producția cu circa 50 de unități pe zi, potrivit sursei.

De asemenea, campania de lansare a vânzărilor EcoSport în România va avea loc săptămâna viitoare, cel mai probabil. Din lipsa autostrăzilor care să lege Craiova de alte mari orașe din Est sau din Vest, Ford a decis ca 90% din producția destinată exportului să fie transportată pe calea ferată până la Constanța, iar de acolo transportul devine maritim, până în marile porturi din Europa. Această modalitate de transport este cea mai ieftină și mai la îndemână pentru producătorul auto. Doar 10% din producția de autovehicule de la Craiova se transportă pe calea rutieră, respectiv vehiculele sunt încărcate pe trailere auto și sunt transportate, de regulă, către Pitești sau către granița de vest a țării.RELATED ARTICLES