AcasăEconomieFord Motor va lansa în 2020 opt vehicule electrice în Europa


Ford Motor va lansa în 2020 opt vehicule electrice în Europa

Ford Motor a anunţat marţi că va lansa în acest an opt vehicule electrice în Europa, acesta fiind un pas major către obiectivul său ca până în 2022 majoritatea vânzărilor sale totale să fie reprezentate de automobile electrice, transmite Reuters.
Între vehiculele care vor fi lansate se află versiunile electrice ale SUV-urilor Kuga şi Puma şi ale berlinei Mondeo, potrivit News.ro.
De asemenea, producătorul auto mai intenţionează să lanseze în Europa alte nouă vehicule electrice până în 2024, între care SUV-ul electric inspirat de modelul Mustang, în 2020.
Ford a prezentat modelele la salonul auto de la Frankfurt, anunţând că se va asocia cu şase furnizori majori de energie din Europa, care vor oferi servicii de instalare a echipamentelor de încărcare a vehiculelor electrice la domiciliu.
Ford anticipează ca gama sa de vehicule electrice să atragă în Europa vânzări mai mari decât modelele pe benzină şi motorină, din 2022, anticipând ca până la momentul respectiv să vândă 1 milion de vehicule electrice.

RELATED ARTICLES