spot_img
AcasăEconomieGoogle a cumpărat Eyefluence


Google a cumpărat Eyefluence

Google face o achiziție importantă! Gigantul a cumpărat Eyefluence, o firmă care a dezvoltat o tehnologie ce permite utilizatorilor navigarea pe Internet doar prin mișcarea ochilor. Deși anunțul a fost făcut de Eyefluence, niciuna dintre cele două părţi nu a oferit încă detalii despre suma plătită.

Eyefluence a fost fondată în 2013 şi a primit investiţii în valoare de 21,6 milioane de dolari de la Intel Capital, Jazz Venture Partners, Motorola Solutions Venture Capital şi NHN Investment, notează Go4it.

Cel mai probabil tehnologia dezvoltată de Eyefluence va fi folosită în dispozitivele pentru realitate virtuală şi realitate augmentată, dar şi în posibile viitoare modele de echelari inteligenţi, notează Mediafax.

Tehnologia îi permite unui utilizator să navigheze prin meniuri şi să facă selecţii doar prin mişcarea ochilor. Practic, ochii unei persoane sunt folosiţi pe post de maus.

Ca şi în alte achiziţii făcute de Google, cel mai probabil firma Eyefluence va fi închisă, angajaţii preluaţi, iar tehnologia înglobată în produsele şi serviciile companiei.


RELATED ARTICLES