spot_img
AcasăEconomieGrecii decid pe 5 iulie dacă ies din zona euro


Grecii decid pe 5 iulie dacă ies din zona euro

Situaţia Greciei devine din ce în ce mai tensionată pe scena financiară europeană. În urma negocierilor de la Bruxelles nu s-a ajuns la niciun acord între Grecia şi creditorii externi. Există diferenţe majore de opinie între cele două părţi, spun negociatorii.
Grecia s-a oferit să crească taxele pentru bogaţi şi pentru firme, dar creditorii cer reforme suplimentare.

Guvernul elen le reproşează instituţiilor financiare internaţionale că pun mai multă presiune pe Grecia decât au pus pe celalelate ţări aflate în aceeaşi situaţie, precum Irlanda sau Portugalia. Lipsa unui acord înseamnă faliment imediat şi ieşirea din zona euro, ceea ce ar aduce cu sine grave repercusiuni asupra Europei şi asupra economiei mondiale, spun experţii.

Subiectul a fost dezbătut în ediţia de sâmbătă a emisiunii „Income”, realizată de Adrian Măniuţiu, la Antena 3. Invitaţii lui Adrian Măniuţiu, Caius Traian Dragomir, fost ambasador al României în Grecia şi jurnalistul Daniel Apostol au explicat de ce situaţia Greciei reprezintă un risc la nivel mondial. Emisiunea poate fi vizionată integral la linkul: antena3.roRELATED ARTICLES