spot_img
AcasăEconomieHuawei se extinde în Franţa


Huawei se extinde în Franţa

Huawei va construi prima sa fabrică europeană în Franţa, a declarat joi preşedintele grupului chinez, Liang Hua, în timp ce gigantul industriei telecomunicaţiilor vrea să tempereze îngrijorările provocate de acuzaţiile Statelor Unite potrivit cărora Beijingul i-ar putea folosi echipamentele pentru spionaj, transmite Reuters.

Liang Hua a spus că Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, va investi 200 de milioane de euro în prima etapă de înfiinţare a unei fabrici de staţii de bază mobile, urmând să creeze 500 de locuri de muncă, scrie News.ro.

De asemenea, Franţa încă nu a început construcţia reţelelor 5G, dar principalul operator de telefonie mobilă, Orange, controlat de stat, a selectat deja companiile europene Nokia şi Ericsson.

În același timp, Franţa susţine că nu va discrimina nicio companie, dar cere ca toţi furnizorii să fie verificaţi şi autorizaţi de către o agenţie de securitate cibernetică, care analizează echipamentele Huawei, potrivit sursei citate.

Fabrica Huawei din Franţa va fi a doua unitate de producţie a companiei din afara Chinei. Huawei mai are o fabrică de smartphone-uri în India, iar în rest doar fabrici de asamblare. Fabrica din Franţa va genera vânzări de 1 miliard de euro pe an.RELATED ARTICLES