spot_img
AcasăEconomieINS: Afacerile din industrie au crescut cu 17,2% în luna octombrie


INS: Afacerile din industrie au crescut cu 17,2% în luna octombrie

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în octombrie cu 17,2% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în special ca urmare a majorării semnificative a afacerilor din industria extractivă, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În primele zece luni din 2017, cifra de afaceri cumulată a companiilor din industrie s-a majorat cu 11,6% față de perioada similară a anului precedent.

În octombrie, cea mai mare creştere a fost înregistrată în industria extractivă (+30,1%), în timp ce afacerile din industria prelucrătoare, cu cea mai mare pondere, au urcat cu 16,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Pe mari grupe industriale, industria energetică a crescut cu 30,5%, industria bunurilor de capital a crescut cu 20,4%, industria bunurilor intermediare – cu 18,1%, industria bunurilor de folosinţă îndelungată – cu 10,8%, iar industria bunurilor de uz curent – cu 8,6%.

Faţă de luna anterioară, cifra de afaceri a companiilor din industrie au crescut în luna octombrie cu 3%.

În 2016, cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 4,7% faţă de 2015, ritm dublu faţă de cel înregistrat în anul precedent.RELATED ARTICLES