AcasăEconomieINS: aproximativ 55.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

INS: aproximativ 55.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național
Numărul locurilor de muncă vacante a fost 55.000 în trimestrul trei al acestui an, nivel similar cu cel din trimestrul anterior, iar industria prelucrătoare a concentrat aproape o pătrime din numărul total al acestora, respectiv 13.600, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi.

De asemenea, sectorul bugetar a însumat peste 26% din numărul total al locurilor de muncă vacante, cu 6.500 locuri vacante în sănătate şi asistenţă socială, 6.100 locuri vacante în administraţia publică şi 2.000 în învăţământ, scrie Agerpres.

Astfel, cele mai puţine locuri de muncă vacante s-au înregistrat în tranzacţii imobiliare şi industria extractivă (100 locuri vacante pentru fiecare în parte).

În trimestrul III 2019, rata locurilor de muncă vacante a fost 1,11%, menţinându-se la aceeaşi valoare din trimestrul precedent.
La polul opus, cea mai mică valoare a ratei locurilor de muncă vacante s-a înregistrat în industria extractivă (0,31%), potrivit sursei citate.

Totodată, în ceea ce priveşte numărul locurilor de muncă vacante, cele mai importante creşteri s-au înregistrat în învăţământ (+700 locuri vacante) şi distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+500 locuri vacante).


RELATED ARTICLES