spot_img
AcasăEconomieINS: Managerii preconizează creșteri în domeniile economiei


INS: Managerii preconizează creșteri în domeniile economiei

Managerii estimează o creștere a activității în construcții, comerțul cu amănuntul și servicii, o creștere moderată a numărului de salariați în construcții și servicii, precum și o creștere a prețurilor în construcții și în comerțul cu amănuntul, potrivit Tendințelor în evoluția activității economice în perioada mai – iulie 2018, publicate marți de Institutul Național de Statistică.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +14%), conform datelor centralizate de Agerpres. Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra tendință de creștere accentuată (sold conjunctural +47%), în timp ce, pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice se va înregistra scădere (sold conjunctural -27%), potrivit sursei citate.

În sectorul de servicii se estimează creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +7%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere moderată (sold conjunctural +7%).


RELATED ARTICLES