spot_img
AcasăEconomieINS: Managerii preconizează o creştere a activităţii în construcţii şi comerţul cu...


INS: Managerii preconizează o creştere a activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul,

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%), iar pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%), arată datele transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS) în cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2019.

”Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se estimează cea mai mare creştere (sold conjunctural +39%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +36%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare”, arată comunicatul INS.

Potrivit estimărilor din luna iulie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +26%). Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%), scrie News.ro.

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +22%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +9%).RELATED ARTICLES