AcasăEconomieINS: Producţia industrială a scăzut în ianuarie


INS: Producţia industrială a scăzut în ianuarie

Producţia industrială a crescut în luna ianuarie faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi caserie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,5%, respectiv cu 2%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut cu 2,4% ca serie brută şi cu 3,1 % ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

”În luna ianuarie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 3,5%. Industria prelucrătoare a crescut cu 5%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 5,8%, respectiv cu 0,5%”, potrivit INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2%, susţinută de industria prelucrătoare(+3,2%) şi industria extractivă (+1,9%), potrivit News.ro. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,2%, potrivit sursei citate.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 3,1%, din cauza scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,6%), industria prelucrătoare (-2,1 %) şi industria extractivă (-2%).RELATED ARTICLES