spot_img
AcasăEconomieINS: Volumul lucrărilor de construcții s-a diminuat cu 2,7% în primele 4...


INS: Volumul lucrărilor de construcții s-a diminuat cu 2,7% în primele 4 luni

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a scăzut pe total cu 2,7% în primele patru luni din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, scădere reflectată la construcțiile noi, cu 6,1%, și la lucrările de reparații capitale, cu 3,5%, informează joi Institutul Național de Statistică (INS).

De asemenea, lucrările de întreținere și reparații curente au crescut cu 10,2%. Pe obiecte de construcții, clădirile rezidențiale au scăzut cu 24,7%. Creșteri au fost la clădirile nerezidențiale și la construcțiile inginerești cu 6,9%, respectiv cu 6,8%, potrivit Agerpres.

Totodată, s-au înregistrat creșteri la lucrările de întreținere și reparații curente, cu 17,1%, și la lucrările de reparații capitale, cu 12,7%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale, cu 24,4%. Creșteri au fost la clădirile nerezidențiale și la construcțiile inginerești, cu 4,7%, respectiv cu 3,7%.

Lucrările de construcții noi au crescut cu 1,3%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale, cu 10,8%, și la clădirile rezidențiale, cu 7,8%. Construcțiile inginerești au crescut cu 5%.RELATED ARTICLES