spot_img
AcasăEconomieInspectorii DGAF au aplicat amenzi de peste 900.000 lei în urma unor...


Inspectorii DGAF au aplicat amenzi de peste 900.000 lei în urma unor controale la balastiere

În urma controalelor efectuate la 237 de firme cu activități în fabricarea betoanelor și extracția nisipului și pietrișului (balastiere) în perioada 28-29 iunie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au aplicat amenzi de peste 900.000 lei (200.000 euro) și au suspendat activitatea a 15 firme, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Inspectorii au aplicat 143 de amenzi, 22 de avertismente și 165 de sancțiuni contravenționale, iar valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 860.217 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea pentru 15 firme în urma neregulilor grave descoperite de către inspectori. Totodată, au fost confiscați bani și bunuri în valoare de 42.739 lei, scrie News.ro.

Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au demarat şi anul trecut acţiuni de control la nivel naţional, pe fondul evaziunii ridicate din România, fiind vizate în special firmele care activau în comerţ şi hoteluri, restaurante, cafenele, care formează sectorul cunoscut sub denumirea HoReCa.

Evaziunea fiscală prin sustragerea de la plata TVA provoacă statului român, după estimările Consiliului Fiscal, pierderi în valoare de 17 miliarde euro anual.


RELATED ARTICLES