Managerii din România preconizează o majorare a prețurilor în comerțul cu amănuntul

0
21
Managerii din România preconizează, pentru următoarele trei luni, o creștere moderată a prețurilor în comerțul cu amănuntul și o scădere moderată a numărului de angajați în construcții, arată datele transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS) în cadrul anchetei de conjunctură din luna octombrie.
Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS, scrie Profit.ro.

Pentru prețurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%). În activitatea de construcții, va fi înregistrată, în următoarele trei luni, o scădere a volumului producției (sold conjunctural -19%). Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -10%).

Totodată, pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează creștere moderată a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +15%). Totodată, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +6%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here