spot_img
AcasăEconomieModificarea legii offshore va avea loc în toamnă


Modificarea legii offshore va avea loc în toamnă

Ministerul Finanțelor Publice va da cu siguranță o ordonanță de urgență pentru modificarea legii offshore, dar în toamnă, după ce președintele o va promulga și ea va fi publicată în Monitorul oficial, spun surse citate de Hotnews.ro. „Este prea devreme să lucrăm la acest tip de ordonanță până nu apare legea în Monitorul Oficial. Ea va exista, cu siguranță. Probabil, undeva prin septembrie vom pregăti documentul”, au spus acestea, potrivit sursei citate. Președintele PSD Liviu Dragnea a fost cel care a prezentat varianta finală a legii, care a fost adoptată de Parlament.

Companiile petroliere sunt mai sceptice să facă investiții pentru scoaterea gazelor din Marea Neagra, deoarece legea offshore adoptată recent le pune piedici precum prevederea de a vinde cel puțin jumătate de gaze pe bursele românești, potrivit Adevărul.

Totodată, decizia Parlamentului de a elimina din legea offshore creditul fiscal acordat companiilor petroliere pune anumite piedici în continuarea discuțiilor și luarea unei decizii pentru continuarea investițiilor în proiecte pentru exploatarea gazelor naturale din perimetre offshore, consideră Alex Milcev, liderul departamentului de asistență fiscală și juridică, EY Romania.

În plus față de modificările de mai sus, rămâne în continuare controversa referitoare la obligativitatea angajării cetățenilor români cu rezidență fiscală în România (după cum a fost și cea legată de obligația de a folosi subcontractori români), subiect al contestării de către Ministerul Energiei în adrese trimise către Camera Deputaților.RELATED ARTICLES