spot_img
AcasăEconomieCompaniile low-cost predomină pe piața din România


Companiile low-cost predomină pe piața din România

Piața românească este dominată de companiile low-cost. Wizz Air, Blue Air, Ryanair, Pegasus Airlines sau noua Laudamotion, sunt doar câteva dintre companiile care promit bilete la prețuri reduse din București și marile orașe din țară, conform Economica.net.

Companiile aeriene low-cost s-au extins în ultimii ani, iar Wizz Air a devenit cea mai mare companie de pe plan local, depășind chiar și operatorul național, Tarom. O analiză realizata de Anna.aero arată că operatorii low-cost vor avea o cotă de piață de 50% din totalul locurilor oferite la vânzare pe avioanele disponbile până în 2027. Însă, această țintă a fost deja atinsă pe nouă piețe europene, printre care și România.

Astfel, 2018 este primul an în care piața low-cost din Europa depășește pragul de o jumătate de miliard în ceea ce privește capacitatea. Iar dacă ne uităm cu zece ani în urmă, capacitatea a crescut cu 124%, de la 225 de milioane de locuri, potrivit sursei citate.

Belarus este țara cu cea mai mica penetrație a companiilor low-cost, cu o cotă de piață de doar 0,7% din totalul locurilor oferite anul acesta. Singura companie care oferă zboruri este Vueling, pe relația Barcelona – Minsk. După Belarus, cele mai puține zboruri low-cost sunt în Rusia, Azerbadjan ș65i Ucraina.RELATED ARTICLES