spot_img
AcasăEconomiePrețurile imobiliarelor au crescut


Prețurile imobiliarelor au crescut

În ultima lună de vară din 2019, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi disponibile spre vânzare au crescut, conform Profit.ro.
Această tendință poate fi pusă în legătură cu așteptarea că, în mod tradițional, luna septembrie aduce o „revigorare” a activității de tranzacționare pe piața rezidențială, atât pe segmentul închirierilor, cât și pe cel al vânzărilor.
De asemenea, valoarea medie de listare pentru un apartament, fie nou, fie vechi, a crescut cu 1,2%, de la 1.249 de euro pe metru pătrat util la finele lunii iulie, la 1.264 de euro pe metru pătrat la finele lui august.
În toate marile orașe, majorări au fost atât pe segmentul vechi, cât și pe cel nou – cele din urmă au fost, însă, în general, mai semnificative, potrivit Imobiliare.ro. București Cu un avans general de 2,6% față de iulie, Capitala se situează pe locul al doilea în clasamentul creșterilor de preț din marile orașe, pretențiile vânzătorilor bucureșteni situându-se la o medie de 1.352 de euro pe metru pătrat util, în creștere de la 1.318 euro pe metru pătrat.RELATED ARTICLES