spot_img
AcasăEconomiePrețurile la producătorii din industrie au înregistrat creșteri


Prețurile la producătorii din industrie au înregistrat creșteri

Prețurile producției industriale pe total – piața internă și piața externă – au avansat cu 4,7% în ianuarie, față de aceeași lună a anului anterior, ritm crescut față de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Acesta este cel mai mare ritm din luna mai 2019. În decembrie 2019, prețurile producției industriale pe total – piața internă și piața externă – au crescut cu 3,9%, față de aceeași lună a anului anterior, scrie Profit.ro.

În ianuarie, comparativ cu aceeași lună a anului anterior, prețurile producției industriale pe total (piața internă și piața externă) au crescut cu 4,7%. Față de luna precedentă, prețurile producției industriale a crescut cu 1,4%. Acesta este cel mai mare ritm din luna mai 2019 (+4,8%) până în present, conform sursei amintite.

Prețurile producției industriale reprezintă o măsură a prețurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare. În februarie, Banca Națională a României (BNR) a scăzut de la 3,1% la 3% prognoza de inflație pentru finalul acestui an.


RELATED ARTICLES