spot_img
AcasăEconomiePreţurile petrolului ar putea creşte din cauza atacurilor cu drone


Preţurile petrolului ar putea creşte din cauza atacurilor cu drone

Preţurile petrolului ar putea creşte cu până la 10 dolari pe baril după mai multe atacuri cu drone care au avut loc sâmbătă împotriva unităţi majore de producţie a ţiţeiului din Arabia Saudită, care au obligat regatul să reducă producţia la jumătate, relatează CNBC.
Atacul a fost revendicat de rebeli Houthi din Yemen, care sunt susţinuţi de Iran, scrie News.ro. Zece drone au atacat o unitate de procesare a petrolului din Abqaiq şi exploatarea Khurais, aflată în apropiere, provocând pierderea unei producţii de 5,7 milioane de barili de petrol pe zi, respectiv 50% din producţia de petrol a regatului.
Analişti şi traderi intervievaţi de CNBC au declarat că impactul atacurilor asupra preţurilor petrolului ar putea fi evaluat cu un număr de două cifre.
Kevin Book, director pentru cercetări la Clearview Energy, a declarat că impactul asupra preţurilor va depinde de timpul necesar reparaţiilor, care ar putea dura săptămâni sau luni de zile.
De asemenea, contractele futures ale petrolului american West Texas Intermediate (WTI) au închis vineri în scădere cu 0,4%, la 54,85 dolari pe baril, iar cele pentru petrolul Brent în declin cu 0,2%, la 60,25 de dolari pe baril.RELATED ARTICLES