spot_img
AcasăEconomiePreţurile petrolului au scăzut cu 3%, din cauza riscurilor epidemie din China


Preţurile petrolului au scăzut cu 3%, din cauza riscurilor epidemie din China

Preţurile petrolului au scăzut joi cu 3%, la un nou minim al ultimelor trei luni, din cauza temerilor legate de posibilul impact economic al epidemiei provocate de coronavirusul din China, care continuă să se extindă la nivel global, în timp ce piaţa ia în considerare şi posibilitatea ca OPEC să organizeze o reuniune mai devreme decât era planificat, transmite Reuters.

De asemeneam cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 1,78 dolari, respectiv cu 3%, după ce în timpul tranzacţiilor a coborât la 57,9 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după 10 octombrie, scrie News.ro.

Preţul petrolului de referinţă pe piaţa americană a consemnat o scădere de 1,49 dolari, sau de 2,8%, la 51,84 dolari pe baril. În timpul tranzacţiilor, cotaţia petrolului american a atins la rândul ei cel mai redus nivel de după 10 octombrie.

Numărul cazurilor de infecţii, care ar putea avea un impact puternic asupra economiei chineze, a depăşit 8.100 şi este mai mare decât numărul cazurilor provocate de virusul SARS în perioada 2002-2003.RELATED ARTICLES