spot_img
AcasăEconomieProducția auto germană a atins cel mai mic nivel din ultimii 23...


Producția auto germană a atins cel mai mic nivel din ultimii 23 de ani

Producția auto germană a atins anul trecut cel mai mic nivel din ultimii 23 de ani, iar acest lucru se întâmplă din cauza mai multor motive precum conflictele comerciale globale, cheltuielile mari cu electrificarea, dar și a cererii în scădere la nivel global, potrivit HotNews.ro.

De asemenea, producția a fost la nivelul din 1996, adică 4,7 milioane de mașini, anii de maxim fiind 2011, cu 5,9 milioane și 2007, cu 5,7 milioane.

Producția a fost de 4,66 milioane mașini anul trecut, cu 9% mai puțin decât în 2018. Mult a contat și cererea în scădere la nivel global, exporturile de mașini germane scăzând cu 13%, spre 3,5 milioane de unități.

Totodată, importanța Germaniei în domeniul auto mondial a scăzut mult: acum 20 de ani 12% dintre mașinile vândute în lume erau produse în Germania, în timp ce în prezent ponderea este de doar 6%, potrivit sursei citate.

Scăderea vine și în condițiile în care aplicațiile de ride-sharing câștigă teren și încearcă să convingă tot mai mulți oameni că nu au nevoie să fie proprietari de mașină.RELATED ARTICLES