AcasăEconomieProducția industrială s-a diminuat


Producția industrială s-a diminuat

În luna noiembrie 2019, producția industrială a scăzut față de luna precedentă cu 2,8% ca serie brută și cu 0,2% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, potrivit datelor anunțate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS), care precizează că, față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială a scăzut atât ca serie brută, cât și caserie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 5,6%, respectiv cu 7,7%, scrie Profit.ro.

„În luna noiembrie 2019, producția industrială (serie brută) a fost mai mică față de luna precedentă cu 2,8%, ca urmare a scăderilor industriei prelucrătoare (-4,1%) și industriei extractive (-3,3%). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a crescut cu 7,1%”, informează INS.

De asemenea, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a scăzut față de luna precedentă cu 0,2%, ca efect al scăderilor înregistrate deindustria extractivă (-1,8%) și de producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-0,3%).RELATED ARTICLES