spot_img
AcasăEconomieProgram de stimulare a înfiinţării de noi IMM-uri


Program de stimulare a înfiinţării de noi IMM-uri

Guvernul vrea să încurajeze antreprenoriatul şi crearea de noi locuri de muncă. Miercuri, Executivul a aprobat în şedinţă o Ordonanţă de urgenţă pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii. Prin acest program se estimează crearea a minimum 20.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înfiinţate care vor trebui să angajeze cel puţin doi salariaţi cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să-i menţină în activitate cel puţin trei ani, notează agenţia de presă News.ro.

Executivul informează că prin “Start-up Nation – Romania” se acordă ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici şi mijlocii.

“România porneşte cel mai ambiţios program de susţinere a start-up-urilor, program ce se aplică cu succes şi în alte ţări precum Israel sau Marea Britanie şi face, astfel, un alt pas spre atingerea dezideratului – România, ţara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din Sud-Est-ul Europei. Start-up Nation – Romania va motiva tinerii să rămână în ţară şi să desfăşoare activităţi de antreprenoriat, va contribui la crearea de noi companii în domenii cu valoare adăugată ridicată, crescând astfel atractivitatea României în regiune. Acest program va crea companiile de succes de mâine care vor consolida baza economiei româneşti”, a spus ministrul Florin Jianu, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Sursa citată precizează că se estimează, astfel, crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înfiinţate care vor trebui să angajeze minimum 2 salariaţi cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să-i menţină în activitate cel puţin 3 ani.


RELATED ARTICLES