spot_img
AcasăEconomieRegiunea Moldovei din România, cea mai săracă din toată Uniunea Europeană


Regiunea Moldovei din România, cea mai săracă din toată Uniunea Europeană

Regiunea Moldovei din România este cea mai săracă din întreaga Uniune Europeană. Afirmația îi aparține comisarului european pentru politică regională, Corina Crețu. Ea va sosi joi în Romania și va discuta cu miniștrii de la Bucuresti, dar și cu primari, mai ales din localitățile moldovenești.

Hotnews scrie despre anunțul comisarului european pentru politică regională, Corina Crețu: Poimaine voi fi in Parlamentul national, nu numai pentru a prezenta Starea Uniunii, dar si alte aspecte din portofoliul meu in fata Comisiilor de afaceri europene si voi mai vizita si zona Moldovei, care nu este doar cea mai saraca regiune din Romania, dar si din intreaga Uniune Europeana. Voi avea ocazia sa discut cu autoritatile, cu ministrii, mai ales cu ministrul Sanatatii, pentru ca este un subiect important, dar si cu primarii – a spus Corina Cretu. Declarația a fost făcută intr-o conferinta de presa sustinuta la Bruxelles pentru prezentarea recomandarilor unui grup de experti la nivel inalt in vederea imbunatatirii folosirii fondurilor europene.

„Cred ca aceste schimbari pe care le-am propus vor ajuta si beneficiarii romai si autoritatile romane. Lucram mana-in-mana cu autoriatile romane pentru accelerarea procesului de implementare a programelor pentru 2014-2020. Imi pare rau daca acest subiect este politizat, dar este o realitate, multe tari sunt in intarziere si cred ca trebuie sa lucram cu aceste tari pentru a demara procesele de impplementare cat mai rapid posibil”, a mai afirmat comisarul european. In context, Corina Cretu a evidentiat slaba capacitate administrativa a anumitor state UE., mai scrie Hotnews.

„Pentru prima data, in UE avem posibilitatea sa directionam banii europeni pentru a fi gestionati in mod direct de catre orase si cred ca este foarte important sa ne implicam in dialogul cu toti primarii, nu numai in Romania, ci si in multe alte state membre in care nu sunt sigura ca exista o capacitate administrativa. Este un fapt ca anumite tari au multa experienta in gestionarea fondurilor europene, iar altele nu au” – a completat comisarul european.RELATED ARTICLES