spot_img
AcasăEconomieSuperbet intră pe bursă cu obligațiuni de 9,7 milioane lei


Superbet intră pe bursă cu obligațiuni de 9,7 milioane lei

Obligaţiunile corporative emise de Superbet Betting & Gaming (simbol SBG20) în valoare de 9,7 milioane de lei au fost admise la tranzacţionare pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare administrat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Superbet, unul dintre cei mai importanţi operatori de jocuri de noroc din România, a emis obligațiuni negarantate în ianuarie 2017 cu scadenţa în anul 2020 şi au o rată fixă a dobânzii de 12% pe an, transmite News.ro.

„Superbet reuşeşte prin acest al doilea plasament să atragă bani de la investitori români, bani care vor rămâne în România pentru că vor fi folosiţi pentru dezvoltarea operaţiunilor din România. Banii vor fi investiţi atât în extinderea afacerii de retail – agenţii noi de pariuri, cât şi pentru impulsionarea business-ului online aflat încă la început. În mediul online, cea mai mare parte a banilor sunt direcţionaţi către dezvoltarea de tehnologie avansată. Succesul celui de-al doilea plasament denotă stabilitatea şi sănătatea financiară a companiei şi a grupului din care face parte”, a declarat Vlad Ardeleanu, directorul general al operaţiunilor multibrand Superbet.

Aceasta este a şasea emisiune de obligaţiuni listată pe piaţa AeRO şi a patra din acest an la BVB.

Lucian Anghel, preşedintele BVB a declarat că tranzacționarea obligațiunilor corporative ale Superbet vine în urma admiterii la tranzacționare a Globalworth, Unicredit Bank și Vrancart.

„Atunci când investitorii cer ca obligaţiunile să fie introduse pe piaţa bursieră, acest lucru înseamnă că ei apreciază un nivel al lichidităţii şi transparenţei care contribuie la siguranţa investitorilor,” a adăugat Lucian Anghel.


RELATED ARTICLES