spot_img
AcasăEconomieTelekom România discută o fuziune cu Orange


Telekom România discută o fuziune cu Orange

Deutsche Telekom, proprietarul Telekom România, discută cu Orange posibilitatea unei fuziuni totale de active, scrie Reuters, în contextul în care şi în ţara noastră se vehiculează o astfel de fuziune, potrivit Adevărul.ro.

Astfel, Deutsche Telekom evaluează potenţialul unei fuziuni cu Orange, cele două companii cooperând pe mai multe achiziţii în ultimii opt ani, scrie Reuters, citând manageri apropiaţi contactaţi de cotidianul german Handelsblatt.

De asemenea, Orange şi Deutsche Telekom discută de ani buni, însă negocierile din 2017 pentru fuziune s-au stins din cauza faptului că nu a fost posibil ca cele două companii să fie puse la egalitate, a spus o sursă pentru Reuters anul trecut, conform sursei citate.

Deutsche Telekom este cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa, cu o capitalizare de piaţă de aproximativ 72 de miliarde de euro, potrivit datelor. Orange, cotată la Paris, valorează aproximativ 40 de miliarde de euro.

Acţionarul majoritar al Telekom România este grupul OTE din Grecia, al cărui acţionar majoritar este Deutsche Telekom.RELATED ARTICLES