spot_img
AcasăEconomieTesla a prezentat primul său vehicul pickup electric, Cybertruck


Tesla a prezentat primul său vehicul pickup electric, Cybertruck

Tesla a prezentat joi primul său vehicul pickup electric, Cybertruck, care arată ca un vehicul blindat futurist, cu o culoare gri asemănătoare cu cea a armelor, compania din California luând ca ţintă directă sursa de profitabilitate a producătorilor auto din Detroit, transmite Reuters.

La evenimentul de lansare organizat la Los Angeles, directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat că Cybertruck va avea un preţ de pornire de 39.900 de dolari, iar producţia ar urma să înceapă spre sfârşitul anului 2021, potrivit News.ro.

Alte versiuni vor avea preţuri de 49.900 de dolari şi de 69.900 de dolari, cea mai scumpă versiune urmând să aibă o autonomie de peste 500 de mile (805 kilometri).

”Avem nevoie de energie sustenabilă. Dacă nu avem o camionetă pickup nu putem rezolva acest lucru. Cele mai bine vândute vehicule din America sunt camionete pickup. Pentru a rezolva problema energiei durabile, trebuie să avem o capionetă pickup”, a spus Musk.

Ford şi General Motors vor concura Tesla într-o manieră mai directă, cu oferte noi, cum este SUV-ul electric Mustang Mach E, precum şi cu pickp-uri electrice.RELATED ARTICLES