spot_img
AcasăEconomieUn drum ce face legătura între Iași și Suceava, reabilitat cu 73...


Un drum ce face legătura între Iași și Suceava, reabilitat cu 73 milioane de euro

Un drum de 170 de kilometri ce face legătura între judeţele Iaşi şi Suceava, trecând prin peste douăzeci de comune, va fi reabilitat cu fonduri de 73 de milioane de euro, dintre care 58 de milioane de euro provin din fonduri europene.

Ministrul Rovana Plumb s-a întâlnit, luni, la Prefectura Iaşi cu primarii comunelor din judeţele Iaşi şi Suceava pentru a semna contractul de finanţare a drumului, transmite News.ro.

Potrivit conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, este cel mai important proiect de infrastructură rutieră pentru care s-au prevăzut bani în actuala etapă prin Programul Operaţional Regional.

Din cei 73 de milioane de euro alocați reabilitării, nouă milioane de euro vor veni de la bugetul de stat, iar suma pe care trebuie să o asigure autorităţile din Iaşi şi Suceava este de şase milioane euro, restul finanțării provenind din fonduri europene.

„Dăm un semnal pentru Moldova şi pentru Uniunea Europeană. Acest contract de finanţare va conduce la competitivitate, dar şi la dezvoltarea regiunii. Este o şansă de a avea o viaţă mai bună pentru fiecare”, a declarat ministrul Rovana Plumb, imediat după momentul semnării contractului de finanţare.

Totodată, preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa a declarat că drumul va deservi 160.000 de locuitori din judeţele Iaşi şi Suceava.

„Au fost unele probleme privind intabulările, dar lucrurile s-au rezolvat. Acest drum este unul dintre cele mai mari drumuri din ţară”, a adăugat Maricel Popa.


RELATED ARTICLES