spot_img
AcasăEuropaAproape jumătate din producția de grâu a Germaniei ar putea fi compromisă...


Aproape jumătate din producția de grâu a Germaniei ar putea fi compromisă din cauza precipitațiilor

Germania este al doilea producător de grâu din Uniunea Europeană, însă însă ploile care au căzut în acest an cu câteva săptămâni înainte de recoltatul grâului ar putea face ca o parte însemnată din recoltă să nu poată fi folosită decât ca nutreț pentru animale, informează Bloomberg.
„Calitatea grâului, până acum, este mai slabă decât anul trecut și mai proastă decât în 2015”, a declarat Bernhard Chilla, analist la Agravis Raiffeisen AG, unul din principalii colectori de cereale din Germania. Potrivit estimărilor Agravis și firmei de consultanță Agriculture Market Information Co., până la 40% din recolta de grâu a Germaniei ar putea fi utilizată ca nutreț pentru animale în acest an, un nivel dublu față de un an normal.

La fel ca și omologii lor europeni, fermierii germani s-au confruntat cu evoluțiile meteo nefavorabile din acest an. Mai întâi a fost o secetă prelungită în timpul iernii în multe zone, după care a urmat frigul în timpul primăverii și un val de căldura în iunie. Apoi în iulie ploile abundente au lovit Germania, ploi care au continuat și luna aceasta.

În mod normal, grâul folosit ca nutreț pentru animale are o greutate și un conținut de proteine mai redus decât grâul utilizat la producția de făină de panificație.

„Vom avea mai multe cereale pentru nutreț și mai puțin grâu de calitate ridicată. Anul trecut am fost la limită cu oferta de grâu pentru nutreț însă anul astă am putea avea supraofertă. Restul ar putea să ajungă în Europa de Sud”, susține Wienke von Schenck, analist la AMI.

Potrivit analiștilor ploile ar putea să mai persiste încă două săptămâni. Până acum precipitațiile au avut cel mai mare impact asupra zonei centrale a Germaniei, una din cele mai importante regiuni pentru culturile de cereale. Situația depinde însă de evoluțiile din nordul Germaniei, unde ploile au întrerupt recoltatul. Până acum doar 5% din grâu a fost colectat și cea mai mare parte din această regiune nu a început încă recoltatul.


RELATED ARTICLES