spot_img
AcasăEuropaAtentatele de la Bruxelles: un nou suspect arestat de poliţia belgiană


Atentatele de la Bruxelles: un nou suspect arestat de poliţia belgiană

Poliţia belgiană a arestat în cursul zilei de astăzi un alt suspect în cazul atentatelor din 22 martie, de la aeroportul din Bruxelles şi staţia de metrou Schaerbeek, soldate cu 32 de morţi. Acest a fost identificat doar ca Ali E.H.A., procuratura federală nedorind să dea publicităţii numele său întreg. Suspectul în vârstă de 31 de ani este acuzat de „crime teroriste” şi a fost reţinut în momentul unei perchiziţii efectuate în zona Schaerbeek.

Conform declaraţiei procurorilor „cetăţeanul belgian Ali E.H.A., născut pe 23 septembrie 1984, a fost arestat şi ulterior închis de către judecătorul de instrucţie pentru participarea la activităţile unui grup terorist, pentru crime şi tentative de crime, ca făptaş, participant şi complice”, relatează AFP.

Ali E.H.A. este al 10-lea suspect arestat pentru implicare în atentatele din 22 martie. Din cei 10, patru sunt bănuiţi de participare la atacurile teroriste din 13 noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi. Reţinerea vine la o zi după ce un tribunal din Belgia a aprobat extrădarea lui Mohamed Abrini, cel care ar fi recunoscut că este „teroristul cu pălărie” de la aeroportul din Bruxelles.RELATED ARTICLES