spot_img
AcasăEuropaExplozie la o stație de metrou din Sankt Petersburg


Explozie la o stație de metrou din Sankt Petersburg

O explozie a avut loc luni într-o stație de metrou din Sankt Petersburg, în urma căreia cel puțin nouă persoane au decedat, iar alte 37 au fost rănite. Procurorul general al Rusiei este de părere că acesta este un atac terorist, cu toate acestea un purtător de cuvânt al Procuraturii Generale a afirmat că este prea devreme pentru a se pronunţa.

Ministrul Sănătății, Veronika Skvortsova, a declarat că 10 persoane au fost ucise în urma atentatului și alte 47 au fost rănite, printre care și un copil.
 
„Potrivit datelor preliminare, cel puțin 9 persoane au fost ucise și peste 20 rănite. Toate persoanele rănite primesc asistență medicală și psihologică necesară”, a precizat NAK, intr-o declarație.
Preşedintele rus Vladimir Putin avea programată luni o întâlnire la Sankt Petersburg cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko, relatează RIA Novosti, care precizează că nu este clar dacă liderul de la Kremlin a mai ajuns sau nu în metropola rusă.

Explozia a avut loc între stațiile de metrou „Sennaya Ploschad” și „Technologichesky Institute”, transmite Reuters. În urma incidentului, toate stațiile de metrou din Sankt Petersburg au fost complet evacuate și închise.

Autorităţile au luat măsuri suplimentare de securitate la metroul din Moscova, după explozia de la Sankt Petersburg, a anunţat un oficial citat de Interfax.

Presa locală scrie că în cadrul incidentului au fost rănite aproximativ 50 de persoane, inclusiv copii, în timp ce Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a furnizat un bilanţ care arată că au fost cel puţin 20 de răniţi.

Autoritățile din Sankt Petersburg au declarat trei zile de doliu național.

 


RELATED ARTICLES