spot_img
AcasăEuropaItalia vrea sa atragă companiile financiare din city-ul londonez după Brexit


Italia vrea sa atragă companiile financiare din city-ul londonez după Brexit

Italia a format un grup de lucru pentru a atrage firmele financiare din Londra după ce va avea loc Brexit. Totodată, statul italian își propune să ofere reduceri de taxe pentru angajații cu înaltă calificare, în speranța că va convinge băncile, firmele de privat equity și companiile de gestionare a activelor să își mute sediile la Milano, informează Bloomberg.

Ministrul de Finanțe italian Pier Carlo Padoan împreună cu primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, se vor întâlni joi în capitala financiară a Italiei cu directori ai unor firme de servicii financiare pentru a le propune încă o ofertă pe acest subiect.

Guvernul de la Roma va coordona un grup de reprezentanți ai Băncii Centrale a Italiei, ai Autorității de reglementare a piețelor financiare (Consob) și ai orașului Milano pentru a negocia cu companiile și instituțiile care caută alternative în Uniunea Europeană.

Ministrul Padoan a declarat că Italia a aprobat un pachet de măsuri care include: exceptarea de la plata impozitelor pentru 90% din remunerația profesorilor și cercetătorilor timp de trei ani și exceptarea de la plata impozitelor pentru 50% din remunerația directorilor și experților timp de cinci ani.

„Am eliminat astfel dezavantajele competitive cu alte state europene, Italia devenind una dintre cele mai atractive locații pentru capitalul uman, a afirmat Fabrizio Pagani, șeful echipei ministrului italian de Finanțe. De asemenea, acesta a adăugat că În următoarele luni grupul de lucru se va întâlni cu reprezentanții companiilor, în special cele din industria serviciilor financiare, la Londra și la New York.

Milano, alături de Dublin, Frankfurt și Paris, ar putea fi unul dintre principalii câștigători ai unui eventual exod al bancherilor de la Londra. Analiștii se așteaptă totuși ca unele bănci americane să transfere la New York o parte din posturile de la Londra.RELATED ARTICLES