spot_img
AcasăEuropaLego a înregistrat în 2016 cele mai mari venituri din istoria companiei


Lego a înregistrat în 2016 cele mai mari venituri din istoria companiei

Producătorul danez de jucării Lego a raportat cele mai mari venituri din istoria de 85 de ani a companiei chiar dacă profitul companiei a revenit la un nivel „sustenabil” după ani de zile în care creșterea cu valori de două cifre, conform publicației britanice The Telegraph.

Vânzările din 2016 au crescut cu 6% față de anul precedent, atingând un nou record de 37,9 miliarde de coroane daneze (5,38 miliarde de dolari). Profitul net al grupului a crescut la 9,4 miliarde de coroane daneze (1,3 miliarde de dolari), față de 9,2 miliarde coroane în 2015.

Președintele executiv al companiei, Bali Padda, se declară mulțumit cu performanța din 2016, în ciuda încetinirii ritmului de creștere din ultimul semestru al anului.

„Suntem încurajați de performanțele înregistrate pe piețele mature din Europa și vedem în continuare un potențial puternic în China, care reprezintă o oportunitate atractivă de creștere”, a declarat Bali Padda.

Lego a lansat 355 de produse noi în cursul anului trecut, iar jucăriile Star Wars s-au vândut cel mai bine.
„Inovația este critică pentru succesul nostru și, în fiecare an, în jur de 60% din portofoliul nostru de produse reprezintă noutăți”, a spus Padda. Compania daneză estimează că la nivel global a vândut 75 de miliarde de piese Lego în mai mult de 140 de țări anul trecut.

Grupul, cu sediul în vestul Danemarcei, are peste 19.000 de angajați în toată lumea.


RELATED ARTICLES