spot_img
AcasăEuropaLondra a revocat licența de funcționare a Uber


Londra a revocat licența de funcționare a Uber

Autoritățile londoneze au revocat licența de funcționare a furnizorului american de servicii de transport Uber pe motiv de lipsă de responsabilitate corporativă.

Cererea companiei de a obține o nouă licență în Londra a fost respinsă regia pentru transportul în comun din Londra, TfL, pe motiv că Uber nu este un operator privat de automobile „competent și corespunzător”, transmite the Guardian.

Conform AFP, aproximativ 40.000 de şoferi sunt vizaţi de decizia de revocare a licenței, pe care Uber a anunţat că o va contesta în apel.

Decizia intră în vigoare începând cu 30 septembrie, când licența temporară pe care TfL a acordat-o companiei în mai va expira.

Firma poate continua să opereze în capitală – unde are 3,5 milioane de utilizatori – până la finalizarea procesului de contestare, care ar putea dura luni.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a salutat decizia regiei de transport în comun.

„Susţin în totalitate decizia TfL – ar fi o greşeală din partea TfL să continue să furnizeze o licenţă pentru Uber, dacă aceasta prezintă vreo ameninţare pentru siguranţa şi securitatea londonezilor”, a declarat acesta.


RELATED ARTICLES