spot_img
AcasăEuropaNemții beau tot mai puțină bere


Nemții beau tot mai puțină bere

Germania, cel mai mare producător de bere din Uniunea Europeană, a înregistrat un nou declin al vânzărilor în primele nouă luni din 2017, consumatorii preferând un stil de viață mai sănătos și având la dispoziție mai multe tipuri de băuturi, transmite DPA.

Pentru cel mai mare producător de bere din Uniunea Europeană, 2017 nu a fost un an fast pentru berari. Germania a întregistrat un nou declin al vânzărilor de bere din primele 9 luni ale anului, consumatorii tradiționali reorientându-se spre alte băuturi, considerate mai sănătoase.

Cei aproximativ 60 de berari din Germania au vândut 72 de milioane de hectolitri de bere în primele nouă luni din 2017, în scădere cu 3,1% comparativ cu perioada similară din 2016, a anunțat luni Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

Cererea externă a scăzut chiar mai mult decât consumul intern, exporturile micăorându-se cu 7,2%. Piața internă reprezintă 81,9% din totalul vânzărilor berarilor germani.

Cu o producție de 8,31 miliarde litri (21% din producția totală a UE), Germania a fost principalul producător în 2016, când una din cinci beri conținând alcool produsă în UE a venit din Germania, arată datele publicate recent de Eurostat.


RELATED ARTICLES