spot_img
AcasăEuropaPiața de imobiliare din Londra înregistrează cea mai mare scădere de după...


Piața de imobiliare din Londra înregistrează cea mai mare scădere de după criză

Incertitudinile provocate de Brexit afectează piața imobiliară londoneză, care înregistrează cel mai mare declin după vârful crizei financiare din urmă cu opt ani. Tendința de scădere este observată la întreg nivel național și ar putea continua, mai ales pe fondul nivelului ridicat al prețurilor, transmite Bloomberg, citat de News.ro.

Indicele privind prețurile imobiliare din Londra calculat de către Royal Institution of Chartered Surveyors a înregistrat o scădere la -49 de puncte în luna martie, atingând cel mai scăzut nivel după februarie 2009, fapt ce indică pierderi raportate luna trecută de către un procentaj mai mare de agenți.

Un analist al Pantheon Macroeconomics, Samuel Tombs, a spus că indicele referitor la Londra tinde să reprezinte piaţa proprietăţilor prime, mai degrabă decât pe cele de la nivelul oraşului.

Declinul indicelui se adaugă altor informaţii din partea agenţilor imobiliari din centrul Londrei, care au redus preţurile pentru a încheia vânzările.

Indicele RICS al preţurilor de la nivel național a rămas constant, la nivelul de 22 de puncte în martie, însă aşteptările referitoare la valoare şi vânzări s-au înrăutăţit pentru 2018.

Conform raportului, s-a observat stagnarea interesului cumpărătorilor și a vânzărilor, cele mai slabe performanțe fiind raportate în cazul proprietăților scumpe.

Pe lângă faptul că clienții sunt descurajați de prețurile mari, cererea pe piața imobiliară este afectată de nervozitatea provocată de Brexit și de perspectivele Marii Britanii.

Deficitul de proprietăți disponibile la vânzare în Marea Britanie ar putea să limiteze scăderea prețurilor imobiliare.
RELATED ARTICLES