spot_img
AcasăȘtiriComplexul Energetic Oltenia a obținut un profit brut de 260 milioane lei...


Complexul Energetic Oltenia a obținut un profit brut de 260 milioane lei în primele cinci ale anului

Complexul Energetic Oltenia a raportat un profit brut în valoare de 260 de milioane de lei în primele cinci luni din 2017, pe fondul unei majorări de 20% a producției de cărbune și a unei creșteri de 25% a cantității de energie, conform comunicatului emis luni de către compania energetică.

Producătorul de energie a înregistrat totodată o cifră de afaceri cu aproximativ 30% mai mare în primele cinci luni ale anului comparativ cu perioada similară din 2016, se precizează în comunicat, ce nu precizează însă date exacte referitoare la valoarea cifrei de afaceri.

CE Oltenia a acoperit o cotă de piață de până la 30% și de circa 30% din serviciile de sistem necesare la nivel național, funcționând cu o medie de opt grupuri energetice.

„Comparativ cu primele cinci luni ale anului 2016, în Sistemul Energetic Naţional a fost necesar mai mult cărbune în perioada similară a anului 2017. Astfel, la nivelul CE Oltenia s-a înregistrat o creştere a producţiei de cărbune cu 20% şi a cantităţii de energie produse cu 25%. În acelaşi timp, deciziile de management implementate au condus la scăderea costurilor de producţie cu aproximativ 9% pentru un MWh şi cu aproximativ 13% pentru tona de cărbune”, conform comunicatului publicat luni, citat de News.ro.

Totodată, compania a anunțat că se investește major în reabilitarea grupurilor energetice nr. 5 de la Rovinari și nr. 7 de la Turceni, pentru amenajarea noului depozit de cărbune de la Roșia, precum și pentru modernizarea și reparația capitală a unui excavator de la Lupoaia.

”De asemenea, a fost demarată procedura de implementare a instalaţiilor de denoxare la trei grupuri energetice potrivit termenelor de conformare şi au fost depuse documentaţiile necesare pentru reabilitarea şi modernizarea grupul energetic nr. 3 de la Turceni cu posibilitate de finanţare din Planul Naţional de Investiţii”, mai menţionează societatea.


RELATED ARTICLES