spot_img
AcasăComunicateComunicat de presă pentru Concertul de Anul Nou Chinezesc


Comunicat de presă pentru Concertul de Anul Nou Chinezesc

În seara de 20 ianuarie, seria de evenimente „Anul Nou Chinezesc Fericit” 2020, s-a deschis la celebra sală de concerte Ateneul Român din București, unde Orchestra Filarmonicii Chineze s-a unit cu maestrul român de nai cu renume internațional Gheorghe Zamfir, pentru a prezenta publicului român un concert chinez-occidental și plin de pasiune, exprimând cele mai bune urări ale poporului chinez pentru poporul român. Ambasadorul Chinei în România, doamna Jiang Yu, Ministrul Culturii din România, domnul Bogdan Gheorghiu, fostul Prim-ministru Viorica Dăncilă, oficiali guvernamentali români, aproximativ 40 de șefi ai misiunilor diplomatice acreditate în România, reprezentanți din toate categoriile de viață, companii chineze, studenți chinezi și reprezentanți ai comunității de chinezi din România, un total de aproximativ 800 de persoane s-au bucurat împreună de minunatul concert.

În noaptea concertului, întreaga sala de concerte a Ateneului Român – clădirea emblematică a României, a fost îmbrăcată în roșu. Peretele exterior al Ateneului fiind iluminat în „roșu chinezesc” cu proiecția alternativă „Anul Nou Chinezesc Fericit” pentru prima dată și numeroase lampioane roșii atârnau în sala de concerte, creeând o atmosferă festivă într-un roșu de sărbătoare.

Ambasada Chinei în România a invitat în mod special la acest concert, pe celebrul dirijor chinez Yu Long, să dirijeze Orchestra Filarmonicii Chineze de primă clasă și foarte faimoasă în lume, maestrul de nai din România, Gheorghe Zamfir, pianistul chinez din generația de după 2000, Wang Yalun, și tânărul flautist de bambus Wei Sijun au cântat în cea mai frumoasă sală de muzică din România. Concertul a început cu un vesel și entuziast „Dans popular românesc”, urmat de un concert la flaut de bambus și orchestra „Muntele întristat”, „Concertul de pian nr.1 în C Major” al lui Beethoven, extrasul „Dansuri polovțiene” din opera „Cneazul Igor”, și la final, „Dansul pădurii” interpretat de Orchestra Filarmonică Chineză și Maestrul Zamfir.

Acest concert este ultima oprire a concertului cu ocazia Anul Nou Chinezesc 2020 al Orchestrei Filarmonicii Chineze în Europa Centrală și de Est și toate biletele pentru spectacol au fost vândute în termen de 2 săptămâni de la emiterea acestora. Pentru a satisface dorința puternică a publicului chinez și românesc de a se bucura de spectacol, au fost adăugate locuri temporare.

 


RELATED ARTICLES