Dan Dungaciu: Deocamdată nu avem nicio viziune despre ce vrem să fie Marea Neagră

0
15
Deocamdată nu avem nicio viziune despre ce vrem să fie Marea Neagră, a spus Dan DUNGACIU, Director General la Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, la FORUMUL „Importanța geostrategică și economică a Mării Negre în actualul context european”, organizat de Financial Intelligence și România Durabilă.

Potrivit acestuia, statele din jurul Mării Negre, trebuie să decidă orice legat din Marea Neagră, economie sau strategie: „Noi, in România, credem că trebuie să fie o mare deschisă, bulgarii nu creed așa, turcii nu cred așa”.

Domnul Dungaciu a adăugat că bătălia diplomatică se desfășoară în Ucraina și, într-o mică măsură, în Moldova, iar România trebuie să își facă diplomația mai suplă.

Problema este că, în România, chestiunea rusă ține de politica internă și nu de politica externă: „Nici nu ridicăm problema rusă la nivel de politică externă, pentru că se îngroapă la nivel de politică internă și nu putem vorbi decent de un subiect despre care vorbește toată lumea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here