spot_img
AcasăComunicateLiberty Galați a investit7 milioane de Euro într-un echipament de depoluare de...


Liberty Galați a investit7 milioane de Euro într-un echipament de depoluare de ultimă generație

-Combinatul siderurgic și oamenii săi sunt hotărâți sădemonstreze că se poate produce mai mult și mai bine protejând mai eficient mediul înconjurător, în acord cu ambiția G.F.G. de a deveni neutri de carbon până în 2030

Liberty Galați a finalizat lucrările de montare a unei noi instalații de desprăfuire pe fluxul primar, un Filtru Hibrid care deservește Mașina de Aglomerare nr. 5. Noul echipament, acum în verificări finale, reduce substanțial emisiile de pulberi rezultate din procesul de aglomerare, folosind o tehnologie implementată în premieră în Combinat.

“În ciuda dificultăților prin care trece piața, continuăm să acționăm pentru a ne respecta angajamentele de mediu și a ne încadra în normele europene”, a declarat Bogdan Grecu, Directorul General al Liberty Galați.

Filtrul Hibrid scade emisiile de pulberi la coș cu peste 50% față de situația anterioarăși le aduce în limitele stabilite de normele stabilite de Uniunea Europeană și de cerințele Autorizației Integrate de Mediu intrată în vigoare la finalul anului trecut.

Proiectul a constat în transformarea electrofiltrului de la Mașina de Aglomerare într-un filtru hibrid care reține praful în etape succesive, mai întâi în câmp electrostatic și mai apoi în saci filtranți.

Noua investiție a costat circa 7 milioane de Euro și are o eficiență reținere a prafului de peste 99% dar și consumuri energetice mai bune.

În ultimii 12 ani, Liberty Galaţi a cheltuit circa 190 milioane de Euro pe investiții în echipamente de depoluareși alte îmbunătățiri de mediu.


RELATED ARTICLES