spot_img
AcasăȘtiriPeste o treime dintre firmele noi din România au cel puţin o...


Peste o treime dintre firmele noi din România au cel puţin o femeie administrator

31% dintre companiile nou înregistrate în România anul trecut au cel puţin o femeie administrator sau asociat, arată un studiu realizat de Creditinfo. Totuşi, potrivit cercetării, numărul afacerilor conduse de femei a crescut cu 26% în 2016 faţă de 2008.

Anul trecut, numărul firmele cu cel puţin o femeie asociat sau administrator a depăşit 48.000, faţă de 38.000 în 2008. „Cele mai multe afaceri existente în Romania funcţionează în domeniul comerţului cu amănuntul al diferitelor produse alimentare, există aproximativ 99.000 de astfel de companii, şi cele mai multe dintre aceste companii, 62%, au cel puţin o femeie în acţionariat sau management, ceea ce arată cât de importantă este componenta feminină în afacerile din România”, a declarat directorul general al Creditinfo România, Aurimas Kacinskas, citat de agenţia de presă News.ro.

Firmele care au cel puţin o femeie asociat sau administrator sunt majoritare, de asemenea, în comerţul cu amănuntul de produse nealimentare (65%) sau în activităţi de consultanţă pentru afaceri (52%). Potrivit studiului, există chiar o categorie de afaceri dominată autoritar de firmele în care se află femei în rândul acţionarilor: coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, domeniu în care peste 24.000 de companii, adică 88%, sunt deţinute sau conduse de o femeie.

Cele mai mari vânzari înregistrate de firmele unde există cel puţin o femeie asociat sau adminstrator sunt în Bucureşti, cu o cifră de afaceri medie de peste 3,8 milioane lei. Urmează judeţele Mureş (2,8 milioane de lei), Sibiu (2,3 milioane de lei), Ilfov (2,2 milioane de lei), Olt (1.9 milioane de lei), Gorj (1,8 milioane de lei), Sălaj (1,75 milioane de lei) şi Covasna (1,7 milioane de lei).

Cele mai profitabile firme în care există cel puţin o femeie asociat sau administrator se află în judeţul Sibiu, cu un profit mediu de peste 400.000 lei, urmat de Bucureşti (320.000 lei), Cluj (280.000 lei), Mureş (200.000 lei) şi Sălaj (190.000 lei). Creditinfo România este o companie care se ocupă de furnizarea produselor şi serviciilor de management al riscului comercial. Cu o experienţă de peste 13 ani în piaţa din România, Creditinfo sprijină companiile în luarea unor decizii de credit informate.


RELATED ARTICLES