spot_img
AcasăȘtiriUnul dintre cei mai mari producători de medicamente își deschide singurul centru...


Unul dintre cei mai mari producători de medicamente își deschide singurul centru de servicii logistice din Europa la București 

Gigantul farmaceutic american Pfizer deschide în acest an la București singurul centru de servicii logistice din Europa, care are ca scop îmbunătățirea performanței operațiunilor logistice ale grupului în Europa, prin standardizarea proceselor interne și simplificarea relației dintre echipele comerciale și fabrici, a transmis joi Pfizer, citat de News.ro.

Hub-ul Pfizer de la București va fi finalizat până la finele celui de-al treilea trimestru al anului.

„Hub-ul APM va avea rol de intermediar între pieţele individuale de pe continent şi unităţile Pfizer de producţie din lume, garantând permanent niveluri optime pentru aprovizionarea cu medicamente şi stocuri”, se arată în comunicatul Pfizer.

Pfizer a anunțat de asemenea că a început recrutarea personalului, proces ce va continua și în următoarele luni, și își propune ca pentru început centrul să ajungă aibă aproximativ 40 de angajați, responsabili pentru planificarea, aprovizionarea şi administrarea stocurilor de medicamente la nivel european.

„Bucureştiul a fost ales ca sediu al hub-ului AMP în urma unui proces de selecţie extrem de riguros, ce a comparat beneficiile şi avantajele competitive a mai multe ţări din Europa. Forţa de muncă foarte bine pregătită, cu studii puternice în inginerie şi ştiinţe, alături de cunoştinţele temeinice de limbă engleză, a reprezentat un factor ce a înclinat puternic balanţa în favoarea României”, a declarat Mirela Iordan, directorul pentru România al grupului farmaceutic.

Pfizer, cel mai mare grup farmaceutic american, ocupa în perioada iulie 2015-iunie 2016 poziția a cincea după cota de piață deținută în România, având o cifră de afaceri de 538,7 milioane lei, conform unui studiu realizat de Cegedim pentru piața de profil.RELATED ARTICLES