spot_img
AcasăInternaționalGoogle achiziționează o parte din divizia de smartphone-uri HTC pentru 1,1 miliarde...


Google achiziționează o parte din divizia de smartphone-uri HTC pentru 1,1 miliarde dolari

Alphabet Inc. Google a confirmat planurile sale de a achiziționa o parte din diviza de smartphone-uri a companiei taiwaneze HTC pentru suma de 1,1 miliarde de dolari, așadar o parte din echipa de tehnicieni ai HTC va ajunge sub tutela gigantului tehnologic.

Achiziția companiei Google, despre care se zvonea în urmă cu o lună, face parte din eforturile companiei americane de a-și întări divizia hardware.

„Prin acest acord, o echipă de oameni talentați din cadrul HTC se va alătura Google ca parte a diviziei hardware”, Rick Osterloh, şeful diviziei de hardware pe care Google a înfiinţat-o în 2016.

Osterloh a adăugat că „viitori colaboratori Google sunt oameni minunați cu care am colaborat deja pe linia de smartphone-uri Pixel”.

Smartphone-urile din seria Pixel, deşi Google le promovează ca fiind 100% creaţia companiei americane, sunt dezvoltate pe partea de hardware de partenerii săi asiatici.

HTC va produce în continuare telefoane și dispozitive de realitate virutală și a anunțat totodată că în momentul de față lucrează la următorul flagship.

Compania taiwaneză are probleme financiare de câțiva ani pe care nu a reușit să le rezolve încă. Oficiali HTC au declarat însă că principala prioritate a companiei este realitatea virtuală.

Achiziţia parţială a HTC vine cu mai puţin de două săptămâni înainte de lansarea celui de al doilea smartphone din seria Pixel a Google, inaugurată anul trecut. Se pare că vor fi două modele, dintre care unul va fi produs de HTC, iar celălalt de LG.


RELATED ARTICLES