Google achiziționează o parte din divizia de smartphone-uri HTC pentru 1,1 miliarde dolari

0
56
Alphabet Inc. Google a confirmat planurile sale de a achiziționa o parte din diviza de smartphone-uri a companiei taiwaneze HTC pentru suma de 1,1 miliarde de dolari, așadar o parte din echipa de tehnicieni ai HTC va ajunge sub tutela gigantului tehnologic.

Achiziția companiei Google, despre care se zvonea în urmă cu o lună, face parte din eforturile companiei americane de a-și întări divizia hardware.

„Prin acest acord, o echipă de oameni talentați din cadrul HTC se va alătura Google ca parte a diviziei hardware”, Rick Osterloh, şeful diviziei de hardware pe care Google a înfiinţat-o în 2016.

Osterloh a adăugat că „viitori colaboratori Google sunt oameni minunați cu care am colaborat deja pe linia de smartphone-uri Pixel”.

Smartphone-urile din seria Pixel, deşi Google le promovează ca fiind 100% creaţia companiei americane, sunt dezvoltate pe partea de hardware de partenerii săi asiatici.

HTC va produce în continuare telefoane și dispozitive de realitate virutală și a anunțat totodată că în momentul de față lucrează la următorul flagship.

Compania taiwaneză are probleme financiare de câțiva ani pe care nu a reușit să le rezolve încă. Oficiali HTC au declarat însă că principala prioritate a companiei este realitatea virtuală.

Achiziţia parţială a HTC vine cu mai puţin de două săptămâni înainte de lansarea celui de al doilea smartphone din seria Pixel a Google, inaugurată anul trecut. Se pare că vor fi două modele, dintre care unul va fi produs de HTC, iar celălalt de LG.LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here