spot_img
AcasăInternaționalPutin: Nato tot încearcă să atragă Rusia într-o confruntare


Putin: Nato tot încearcă să atragă Rusia într-o confruntare

NATO încearcă în mod constant să atragă Rusia într-o confruntare, iar anumiți membri ai alianței Nord-Atlantice continuă să intervină în afacerile interne ale statului, a declarat președintele rus Vladimir, Putin, citat de Russia Today.

Președintele Rusiei a afirmat că în ultimii ani situația securității mondiale nu s-a îmbunătățiat și că, în mod contrar, numeroase amenințări au devenit tot mai serioase. Iar NATO cu „misiunea nou-declarată oficial pentru a descuraja Rusia” este o astfel de amenințare, a adăugat Putin.

„Alianţa Nord-Atlantică a asumat misiunea oficială de a limita activităţile Rusiei. În acest scop, NATO a continuat să se extindă, iar acum pare să fi găsit un nou motiv serios pentru a justifica extinderea, astfel că s-a accelerat procesul mobilizării forţelor convenţionale şi strategice dincolo de frontierele statelor membre”, a adăugat Vladimir Putin.

”În trecut, am dejucat până la 53 de operaţiuni ale agenţiilor de informaţii străine şi am prins 386 de agenţi ai acestor servicii”, a declarat președintele Rusiei.

Totodată, acesta şi-a exprimat regretul pentru faptul că ţările occidentale nu-şi mai coordonează eforturile cu ruşii în lupta împotriva unor inamici comuni, cum sunt grupările teroriste.


RELATED ARTICLES