spot_img
AcasăInternaționalRusia și Turcia au semnat un acord de eliminare a restricțiilor privind...


Rusia și Turcia au semnat un acord de eliminare a restricțiilor privind schimburile comerciale dintre cele două țări

Vicepremierii Rusiei și Turciei – Arkadi Dvorkovici și Mehmet Shimshek – au semnat luni un acord prin care restricțiile referitoare la schimburile comerciale bilaterale sunt înlăturate, în cadrul summitului găzduit de statul turc al Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), transmite Pravda.ru.

La ceremonia de semnare a acordului comercial au participat și șefii guvernelor Rusiei și Turciei, Dmitri Medvedev și Binali Yildirim.

Rusia își menține totuși restricțiile privitoare la achiziția de roșii din Turcia, însă va renunța la toate celelalte pentru fructe și legume.

Embargoul Rusiei asupra schimburilor comerciale cu Turcia a fost introdus la 1 ianuarie 2016, ca răspuns la doborârea unui avion rusesc de către armata Turciei la graniţa cu Siria, din 2015.

În luna mai, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat după întrevederea cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, că relaţiile dintre cele două ţări au revenit la normal. Totuşi, liderul de la Moscova a anunţat că vor fi menţinute restricţiile privind acordarea vizelor pentru cetăţenii turci.RELATED ARTICLES