spot_img
AcasăInternaționalTop Forbes:  Bill Gates ocupă primul loc pentru al patrulea an consecutiv....


Top Forbes:  Bill Gates ocupă primul loc pentru al patrulea an consecutiv. Trump coboară 100 de poziții

Numărul miliardarilor din întreaga lume a crescut anul trecut cu 13% față de 2015, depășind pentru prima dată pragul de 2.000 în topul realizat de Forbes.

În 2016, topul celor mai bogați oameni de pe planeta numără 2.043 de averi de peste un miliard de dolari, față de 1.810 în 2015.

Valoarea cumulată a averilor a crescut cu 18%, în aceeași perioadă, la 7.760 de miliarde de dolari, față de 2015. Numărul celor a căror avere a crescut l-a depășit pe al celor care au avut de pierdut anul trecut, într-un raport de trei la unu.

Bill Gates a rămas pe prima poziție a topului Forbes al patrulea an la rând, averea acestuia a crescut faţă de 2015 de la 75 de miliarde de dolari la 86 de miliarde de dolari.

Poziția a doua a fost ocupată de investitorul și omul de afaceri Warren Buffett, zis și „Oracolul de la Omaha”, a cărui avere a urcat de la 60,8 miliarde dolari la 75,6 miliarde dolari, detronându-l pe Amancio Ortega. Fondatorul Zara a căzut astfel pe locul al patrulea, deși a înregistrat o creștere a averii sale cu 4,3 miliarde dolari față de 2015, la 71,3 miliarde de dolari.

Jeff Bezos, fondatorul retailerului online Amazon, ocupă poziția a treia în topul Forbes. Averea acestuia aproape s-a triplat, într-un singur an ajungând la valoarea de 72,8 miliarde dolari.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a ajuns pe locul cinci pentru prima oară, după ce averea sa a crescut cu 11,4 miliarde de dolari în 12 luni. Între timp, Carlos Slim Helu, odată cel mai bogat om din lume, a coborât pe locul șase, fiind prima oară când iese din primele cinci poziții ale topului.

Totodată, averea președintelui SUA, Donald Trump, a scăzut la 3,5 miliarde dolari, acesta coborând 100 de poziții, până pe locul 544, pe fondul impactului avut de scăderea pieței imobiliare din New York, ceea ce i-a afectat valoarea proprietăților sale.

România este reprezentată în topul Forbes doar de Ion Ţiriac, plasat pe poziţia 1795, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.


RELATED ARTICLES