spot_img
AcasăInternaționalVolkswagen și-a îmbunătățit estimările privind câștigurile din acest an datorită majorării vânzărilor


Volkswagen și-a îmbunătățit estimările privind câștigurile din acest an datorită majorării vânzărilor

Producătorul auto german Volkswagen AG și-a revizuit în creștere estimările privind câștigurile din acest an, chiar dacă majorarea costurilor legate de scandalul emisiilor a afectat profitul în trimestrul trei din 2017.

Marja de profit în 2017 ar urma să depășească „moderat” estimarea precedentă, de 6-7%, în timp ce veniturile ar putea crește cu peste 4%, a informat vineri Volkswagen. Anul trecut, veniturile VW s-au situat la 217,3 miliarde de euro. După acest anunț, acțiunile companiei au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 3,2%, la 150,10 euro, cel mai ridicat nivel din ianuarie.

În perioada iulie-septembrie 2017, profitul operațional — incluzând costurile legate de scandalul emisiilor — a scăzut cu 48%, la 1,72 miliarde de euro (două miliarde de dolari).

În septembrie, Volkswagen a livrat pe plan global 1,01 milioane de vehicule, un nou record lunar, pe fondul redresării cererii în China și SUA. În primele nouă luni din acest an, vânzările companiei germane au crescut cu 2,6%, la 7,81 milioane de unități, fiind în grafic pentru a-și menține titlul de cel mai mare producător auto din lume, înaintea Toyota Motor Corp.


RELATED ARTICLES