spot_img
AcasăComunicateBlack Friday se apropie cu pași repezi și mai ales în această...


Black Friday se apropie cu pași repezi și mai ales în această perioadă, trebuie să fim atenți la produsele pe care le achiziționăm!

În acest context, InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu alertele rapide pentru produsele  nelimentare la nivelul Uniunii Europene!

Pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Europeană, InfoCons  pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons. Prin  descărcarea aplicației de pe App Store, Google Play sau App Gallery, consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele nealimentare, actualizate zilnic și însoțite de detalii precum:

– denumire produs;

– țara vizată;

– gradul de risc;

-orginea produsului;

-data la care intră alerta în vigoare;

-imaginea cu produsul ce face obiectul alertei;

Produsele ce fac obiectul alertelor rapide prezintă riscuri de ștrangulare, răni,  sufocare, electrocutare, apariția anumitor boli sau alergii etc. Iată care sunt  cele mai recente alerte:

Tricou de catifea neagră cu glugă și pantaloni. Risc: strangulare sau rănire.

Tricou roz cu mâneci scurte, destinat copiilor cu vârsta de 1 an. Risc: sufocare

Salopetă roz deschis cu glugă. Risc: strangulare sau rănire.Uscător de păr roșu și negru. Risc: arsuri.Priza. Risc: incendiu.

Păpușă de jucărie. Risc: posibile daune sistemului lor reproducător.

Scaun înalt pentru copii, destinat copiilor în vârstă: 6-36 de luni. Risc: sufocare. 

Jucărie în formă de cap de urs cu un mâner din lemn. Risc: sufocare.Apa de parfum. Risc: reacții alergice sau dermatită de contact.Apa de parfum.Risc: reacții alergice sau dermatită de contact.

Apa de parfum. Risc: reacții alergice sau dermatită de contact.Apa de parfum. Risc: reacții alergice sau dermatită de contact.Jucărie de pluș reprezentând un elf verde. Risc: strangulare.Parfum concentrat. Risc: reacții alergice sau dermatită de contact.

Jucărie moale reprezentând personajul „Huggy Wuggy” din jocul video  „Poppy Playtime”. Risc: sufocare

Apa de parfum. Risc: reacții alergice sau dermatită de contact.

Apa de parfum. Risc: dăunează sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii.

Păpușă din plastic sub forma unui copil mic. Risc: posibile daune sistemului reproducător.

Jante. Risc: accident.

Grătar portabil cu cărbune negru. Risc: arsuri în timpul manipulării grătarului.


RELATED ARTICLES