spot_img
AcasăComunicateBVBescu Retail Pulse Chart – mai 2022


BVBescu Retail Pulse Chart – mai 2022

– indicatorul arata interesul investitorilor de retail fata de companiile listate –

  • Investitorii individuali de la Bursa de Valori Bucuresti au decis: Teraplast S.A. se intoarce pe prima pozitie a clasamentului celor mai populare societati listate in Romania

Terpalast S.A. se intoarce pe primul loc al BVBescu Retail Pulse Chart, clasament stabilit pe baza voturilor investitorilor individuali la Bursa de Valori Bucuresti din comunitatea BVBescu.ro. Societatea din Bistrita- Nasaud a dominat clar a 7-a editie a clasamentului celor mai populare societati listate la BVB in randul investitorilor individuali, obtinand voturile a aproape 7 din 10 participanti.

Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, coboara pe locul 2, in timp ce Medlife S.A., cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania, completeaza podiumul pe locul 3.

Clasamentul a fost realizat in luna mai 2022 de site-ul bvbescu.ro, cu ocazia evenimentului „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe anul 2021 si cum investim„, care va avea loc pe data de 18 mai 2022.

Atentia investitorilor asupra companiilor din energie ramane constanta

Companiile din enegie, aflate in prim plan ca urmare a preturilor mari pentru energie si combustibili, raman in top, insa fara a cunoaste o evolutie deosebita in perceptia investitorilor individuali, fata de inceputul anului. OMV Petrom se mentine in Top 5, pe locul 4, in timp ce Nuclearelectrica S.A. si Romgaz S.A. raman in Top 10, coborand pe locurile 7 si 9. Electrica S.A. coboara o pozitie pana pe locul 16, Simtel Team urca 3 locuri pana pe 22, Conpet S.A. si Transelecrrica coboara pana pe locurile 26, respectiv 28, iar Alro Slatina urca 5 pozitii pana pe locul 37. Pe contrasens, Transgaz S.A. reuseste o urare importanta de 7 locuri pana  pe 16, reusind sa reintre in Top 20.

Care sunt companiile de pe Piata Aero cele mai apreciate de investitorii individuali

Intr-o piata dominata de societatile incluse in indecele BET, cateva companii listate pe Piata AeRO reusesc sa se mentina in adresa retail-ului. Arobs Transilvania este singura compania noua in Top 10 urcand 3 pozitii dupa debutul din editia anterioara, pe locul 13. Agroland Business Systems si Safetech Innovations urca si ele 4, respectiv 5 pozitii, ajungand pe 11 si 12. Norofert S.A. se afla pe locul 15, in timp ce DN Agrar si Holde Agri Invest semneaza cresteri importante in atentia investitorilor individuali (+14, respectiv +9 pozitii), patrunzand in Top 20.

Care sunt cele mai mari miscari in Top 50  BVBescu Retail Pulse Chart

DN Agrar, companie listata in acest an la BVB, semneaza cea mai mare urcare in clasament. Cresteri importante in clasament au realizat si Holde Agri Invest (+9 locuri pana pe locul 20), Agroserv Mariuta (+13 pozitii pana pe locul 27), Aquila Part Prod Com (+12 pozitii pana pe locul 32), Connections Consult (+11 pozitii pana pe locul 39).

Debutanta la editia precedenta a clasamentului, Softbinator Technologies marcheaza cea mai mare coborare din BVBescu Retail Pulse Chart, pierzand 17 pozitii si ajungand pe locul 43. Si alte societati au avut scaderi importante in gradul de interes al investitorilor de retali. Printre acestea, Chimcomplex Borzesti si iHunt Techniologies  (-11 pozitii pana pe locul 50, respectiv 25) sau Erste Bank (-9 pozitii pana pe locul 33). One United Properties, una dintre vedetele editiei trecute,  parasete Top 5, coborand 9 locuri, pana pe pozitia 13.

Care sunt companiile nou listate care au reusit sa atraga atentia investitorilor

Pozitia obtinuta la debutul in clasamentul BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator important asupra felului in care sunt privite de catre investitorii de retail companiile aflate la inceput de drum la Bursa de Valori Bucuresti. Dintre listarile din ultimul trimestru, doar Grup Serban Holding a fost singura societate care a reusit sa atraga ceva mai multe voturi. Cu 16% din voturi, societatea din domeniul agricol a fost singura care a reusit sa debuteze in Top 50, clasandu-se pe locul 34. Companiile 2B Intelligent Soft (BENTO), Chromosome Dynamics (CHRD) si Dr. Fisher Dental (DENT) au debutat pe pozitiile 52,53 si 63.

Roca Industries, Adiss, Evergent Investments si SIF Oltenia parasesc Top 50, in timp ce toate cele 5 SIF-uri raman in subsolul clasamentului, nici una nereusind sa ramana intre primele 50 de pozitii.

Iata care sunt companiile care ocupa primele 10 pozitii in BVBescu Retail Pulse Chart, din punctul de vedere al interesului investitorilor individuali la Bursa de Valori Bucuresti, in luna februarie 2022:

 

Poz Ant. Ev. Societate Domeniu
1 3 ^ TRP – Teraplast S.A. Industrie
2 1 v TLV – Banca Transilvania Banci/Financiar
3 2 v M – Medlife S.A. Sanatate
4 5 ^ SNP – OMV Petrom S.A. Energie
5 9 ^ WINE – Purcari Wineries FMGC
6 8 ^ BRD – BRD Societe Generale Banci/Financiar
7 6 v SNN – Nucleareletrica S.A. Energie
8 10 ^ FP – Fondul Proprietatea Financiar
9 7 v SNG – Romgaz S.A. Energie
10 13 ^ AROBS – Arobs Transilvania Software Servicii / IT

 

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arata interesul investitorilor individuali fata de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti si este realizat pe baza unui chestionar completat de catre investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.

Rezultatele financiare publicate de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti pe Trimestul I 2022 vor fi subiectul principal de discutie in cadrul editiei din data de 18 mai 2022 a evenimentului online „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim„.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, Tradeville S.A. si Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, Ziarul Bursa, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Prahova Business, Reusita TV si Bucuresti Business (Parteneri media).













RELATED ARTICLES