spot_img
AcasăEconomieEconomiile BNR sunt în creștere


Economiile BNR sunt în creștere

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) au crescut cu 4,7%, la 35,073 miliarde de euro, în februarie comparativ cu nivelul de la finalul lunii ianuarie, se arată într-un comunicat de presă al instituției transmis, joi, AGERPRES.

În februarie, au avut loc intrări de 2,818 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele, potrivit Agerpres.

De asemenea, au avut loc ieșiri de 1,243 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice și a altor obligații externe denominate în valută (512 milioane de euro) și altele.

Totodată, reprezentanții BNR precizează că plățile scadente în luna martie 2018, în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 96 milioane de euro.


RELATED ARTICLES