spot_img
AcasăEconomieING trimite acasă mii de angajați


ING trimite acasă mii de angajați

ING va adopta un plan major de reorganizare şi va concedia câteva mii de persoane, scrie presa din Olanda. La rândul lor, jurnaliștii ziarului german Het Financieele Dagblad, citați de  Bloomberg, scriu că cel mai mare creditor olandez va anunţa luni mii de tăieri de job-uri, în cadrul întâlnirii cu investitorii.

Reorganizarea ING avea avea în vedere adoptarea unui management mai centralizat şi ar putea economisi miliarde de euro pentru bancă. Purtătorul de cuvânt al băncii nu a comentat, deocamdată, cu privire la raport.

Potrivit presei olandeze, ING are aproximativ 52.000 de angajaţi și, conform aceluiaşi raport, ar vedea oportunităţi în Belgia, Olanda, Germania şi Polonia, în timp ce creditorul are dubii în ceea ce privește prezenţa în Turcia, unde nu a reuşit să scaleze.

CEO-ul Ralph Hamers a transformat ING într-o bancă axată pe Europa şi caută să se extindă către consumatori şi companii în afara pieţei domestice, în condiţiile în care dobânzile sunt la minime istorice, iar cerinţele de capital ale autorităţilor de reglementare ameninţă erodarea profiturilor, scrie Ziarul Financiar.
RELATED ARTICLES